Kraamtijd in alle rust?

Beschuit met Muisjes Kraamzorg biedt kraamzorg vanuit het hart. Hierdoor kunnen wij een prachtige & rustgevende kraamtijd bieden.

Centraal staat je herstel na de bevalling, de zorg voor de (borst)voeding en het laten ontdekken wat er komt kijken bij de zorg voor je pasgeboren baby.

Kraamzorg door 1 vaste kraamverzorgende

Beschuit met Muisjes kraamzorg heeft een kleinschalig en persoonlijk team. De kraamverzorgsterswerken niet op rooster. Hierdoor hoeven wij in de meeste gevallen maar één kraamverzorgster in te zetten, wat prettig is voor jou en je gezin. Je hebt maar één vertrouwd gezicht in huis, eventuele veranderingen van de controles van jou en je baby worden snel opgemerkt door de kraamverzorgende.

De kraamperiode

Een kraamperiode bestaat uit acht tot tien dagen, gerekend vanaf de dag van de geboorte van je baby. Het aantal uren hangt af van de behoefte en situatie. Na de bevalling bespreken wij of de uren zoals afgesproken tijdens het intake gesprek nog voldoende zijn. Tijdens de kraamperiode bekijken we samen met de kraamverzorgster en de verloskundige of de zorg nog aansluit bij je situatie. Indien dit nodig blijkt zullen wij aanvullende kraamzorg uren verlenen tijdens de kraamperiode.

De taken van de kraamverzorgster

Dagelijks zal dekraamverzorgster twee keer de controles bij jou en je baby uitvoeren. De kraamverzorgster zal ook begeleiding geven bij de (borst)voeding, zij is in het bezit van het borstvoedingcertificaat. Daarnaast neemt zij de lichte huishoudelijke taken over, verzorgt de bereiding van de maaltijden (als je dit fijn vindt) en neemt de zorg voor andere gezinsleden op zich. Zij geeft gedurende de kraamtijd alle voorlichting en kennis die nodig is om na de kraamtijd zelfverzekerd en zelfstandig voor je baby te kunnen zorgen. Uiteraard kan je met al je vragen en onzekerheden terecht bij dekraamverzorgster

Kraamtijd en overleg tussen verloskundige en kraamverzorgende

Ook de verloskundige houdt de situatie gedurende de kraamperiode nauwlettend in de gaten. Zij zal regelmatig een kijkje komen nemen en bouwt daarnaast op de deskundige blik van onze kraamverzorgende Als er bijzonderheden zijn, bijvoorbeeld als je baby teveel is afgevallen of er zijn andere afwijkende controles zal de kraamverzorgster dit altijd bespreken met de verloskundige. Samen zullen zij adviezen bundelen om de beste kwaliteit van zorg te kunnen leveren in je kraamtijd
Vertalen